Kategorier
Ukategorisert

Månedens øver: Trondheim Jazzorkester & Ole Morten Vågan

Aktuell med
Vi øver i disse dager inn en komposisjon av meg, Ole Morten Vågan, som skal fremføres under Jazzahead i Bremen (21.-24. april). Deretter går ferden tilbake til Trondheim og Jazzfest der vi har premiere med et prosjekt med Sissel Vera Pettersen og John Hollenbeck. Senere venter et bestillingsverk til Moldejazz, med Anja Lauvdal og Heida Mobeck (som bl.a. spiller i broen).

Om Trondheim Jazzorkester (TJO)
Startskuddet for TJO kom i forbindelse med en konsert med Chick Corea på Moldejazzen i 2000, den gang under ledelse av Erlend Skomsvoll. I starten utgjorde besetningen en blanding av musikere fra jazzlinja i Trondheim og profesjonelle i Trondheimsmiljøet, etterhvert utviklet TJO seg til et helprofesjonelt orkester. Konserten med Chick Corea ble utgitt på plate, og TJO har siden turnert med Joshua Redman, Jon Balke, Pat Methany m.fl.

Om TJOs indre dynamikk
TJO har en ganske flat struktur, samtidig er det alltid en person som har det kunstneriske ansvaret, og som gjerne har skrevet og arret musikken som skal fremføres. Men jeg tror nok det er litt større takhøyde i TJO enn det vanligvis er i lignende ensembler.

Ole Morten om Ole Morten
Jeg har skrevet musikk og spilt bass i en rekke ulike band siden jeg gikk ut fra jazzlinja i 2002. Utenom TJO har jeg spilt med Bugge Wesseltoft, Maria Kannegaard, Ola Kvernberget m.fl. Dessuten spiller jeg også med diverse egne band, bl.a. Motif og snart skal jeg ut på en turne med Team Hegdal, som vant spellemannspris i fjor. Vi spiller på Nasjonal Jazzscene i Oslo 28. april.

Om Øvingshotellet
Trondheim Jazzorkeste øver på Øvingshotellet flere ganger i løpet av året. Det er alltid bra!

Avbildet over: Ole Morten Vågan/bass, komponist, Sofia Jernberg/vokal, Eirik Hegdal/saksofon, klarinett, Kjetil Møster/saksofon, klarinett, Espen Reinertsen/saksofon, bassklarinett, Eivind Lønning/trompet, Øyvind Brekke/trombone, Øyvind Engen/cello, Ståle Storløkken/synth, Oscar Grönberg/piano, Gard Nilssen/trommer, Håkon Mjåseth Johansen/trommer.