Kategorier
Ukategorisert

Månedens Øver: The Dream Syndicate

The Dream Syndicate er et rockeband med røtter i Los Angeles. Bandet ble startet på tidlig 80-tall og har utgitt en rekke plater og turnert verden rundt med band som R.E.M. og U2. De er nå aktuelle med sitt nyeste album «How Did I Find Myself Here».

I midten av september var bandet og forberedte seg til sin kommende verdensturné på Øvingshotellet. Turneen startet på Rockefeller i Oslo og fører bandet gjennom store deler av Europa og USA før de avslutter i Austin Texas om et par måneder. Vi var så heldige å få en liten prat med bandet låtskriver, vokalist og gitarist Steve Wynn.

Kan du fortelle litt om hva dere øver inn på Øvingshotellet?

The Dream Syndicate har en intensiv 72 timers økt med Øvingshotellet for å bli klare for vår turne for å promotere «How Did I Find Myself Here». Medlemmene i bandet er spredt rundt i verden, fra Los Angeles, New York City via Karlsruhe og Las Vegas. Det virket fornuftig å samle troppene i Oslo for å lære oss å spille den nye plate live, siden vi har først stopp på turnen her.

Hvordan øver dere?

Vi har alle spilt mye sammen i årenes løp så det handler om å finne riktig «vibe», lydbildet kommer på plass relativt raskt. I starten spiller vi gjennom låtene for å finne sangens stemning så går vi «under panseret» og fine sliper arrangementene etterpå. Vi befinner oss i en luksus situasjon hvor vi kommer oss til 95% ganske lett og det gir oss tid til å ha moro med å få på plass de siste 5% av arrangementet til den enkelte sang.

Har du noen gode øvingsråd for andre?

Alle har sine egne system og metoder. Jeg mener at det godt å bare spille og finne sine medmusikanter ved å lytt og føle musikken. De kaller det vi driver med for «playing», så det er nettopp det som er viktig, å leke med musikken. Du må ha det lage det morsomt å spille for alle i bandet og hvis du klarer det vil publikum mest sannsynlig føle det på samme måte. Og drikk masse vann!

Hvordan har dere likt å være i Norge og Oslo?

Jeg liker virkelig Norge. Jeg har vært så heldig å hatt en dedikert tilhengerskare her og fått lov til å spille mange konserter rundt i landet i årenes løp. Oslo er en vakker by. Jeg har gått igjennom byen til alle døgnets tider og den slutter aldri å inspirere meg. Med andre ord, jeg digger å være her og det er et supert sted å starte en verdensturne!