Kategorier
Ukategorisert

Månedens øver: Stjernekamp-finalistene!

Det er finaleuke i Stjernekamp og de to gjenværende artistene skal i ilden for aller siste gang førstkommende lørdag. Hele tre nummer skal fremføres; tekster må memoreres og dansetrinn skal innøves, men Nicoline Berg Kaasin og Knut Anders Sørum fant likevel tid til å svare på noen spørsmål da de var innom Øvingshotellet denne uken.

Nå er dere i finalen! Var det forventet?
Knut Anders: Det er utrolig gøy å være i finalen. Jeg hadde veldig små forventninger da jeg gikk inn i stjernekamp, så dette er helt overveldende!
Nicoline: Det er helt sinnsykt at jeg har kommet meg helt til finalen. Jeg er så utrolig takknemlig for alle som har stemt på meg gjennom hele høsten! Håpet var at jeg ikke skulle være den første som røk ut, så dette har jo gått over all forventning!

Hvordan har dere opplevd disse intense ukene? Har det påvirket dere som artister?
N: Det har vært en utrolig morsom reise denne høsten. Jeg har pushet grenser, og fått til ting jeg ikke trodde jeg kunne. Jeg har sunget opera på live-TV. Det er ganske rart å tenke på! Jeg har blitt tryggere og mer selvsikker som artist. Jeg har også lært mye om meg selv og det har vært en bergogdalbane av følelser!
KA: Jeg tror jeg aldri har lært så mye på så kort tid som disse månedene her. Stjernekamp har gitt meg innsikt i ting jeg ikke en gang hadde tenkt på.

knutanders
Knut Anders Sørum og  pianist Erik Sortdal i øvingsmodus foran lørdagens finale.

En god del av produksjonen har foregått her på Øvingshotellet – hvordan har det vært?
KA: Øvingshotellet er helt genialt. Jeg bor 150 meter unna så det har vært digg å gå «rett på jobb» jevnlig i høst. Jeg har også ukentlig leid meg inn for å øve en time eller to alene hvis jeg har trengt litt ekstra fokus eller behov for et lydtett rom.
N: De aller fleste øvingene med coach har foregått på øvingshotellet og det har vært helt topp!

Hva har vært favoritt-sjangeren denne høsten?
N: Hip hop og EDM er nok de opptredene jeg er aller mest fornøyd med og jeg storkoste meg på scenen! Jeg visste ikke at jeg synes det var så gøy å rappe, og i EDM følte jeg meg endelig helt på hjemmebane.
KA: Vanskelig å velge ut en, det har vært så mye gøy, men siden jeg traff ekstra godt på operaen og overrasket meg selv like mye som alle andre, så må jeg nesten velge den.

Hva har vært den største sjanger-utfordringen i denne runden av Stjernekamp?
KA: Punk ble, tro det eller ei, det vanskeligste for meg. Det er fordi jeg skjønte at punk ikke handler om «håndtverket sang» men alt annet, og da måtte jeg virkelig finne ut hva alt dette «andre» var for noe. Det var litt av en utfordring for en «håndtverks-sanger».
N: Opera! Det er en veldig teknisk sjanger og langt fra det jeg driver med til vanlig!

Det ser ut til at det har vært svært gemyttlig stemning på settet: Har konkurranseinstinktet mellom dere artistene slått inn på noe tidspunkt?
N: Vi har hatt det utrolig gøy sammen denne høsten og jeg føler at alle har vært opptatt av å backe opp hverandre.
KA: Vi har hatt utrolig bra stemning i gjengen, og det er et overraskende fravær i konkurranseinstinkt. Folk har veldig lyst til å være med videre, men samtidig unner ingen noen av de andre å ryke ut.

nicoline
Nicoline Berg Kaasin er klar for høstens aller siste episode av Stjernekamp.

Noen ord om din finalemotstander?
KA: Nicoline er rett og slett en utrolig dyktig og hardtarbeidende artist. Hun har levert kanonsolid i hver eneste sjanger, og man ser tydelig at hun legger voldsomt mye arbeid og perfeksjonisme bak det hun gjør. Jeg har ekstremt respekt for henne.
N: Knut Anders synger fletta av de fleste! Han er en behagelig fyr å være rundt og jeg liker det gode humøret hans. Han er rett og slett en bra fyr!

Hva ville det bety for deg å vinne årets Stjernekamp?
N: Det hadde vært helt fantastisk å vinne Stjernekamp! Jeg er utrolig stolt over å ha kommet så langt, og jeg er fornøyd uansett, men det hadde jo selvfølgelig vært ekstra gøy å vinne! Fokuset nå er å levere så bra jeg kan på lørdag.
KA: Man har jo selvfølgelig veldig lyst til å vinne stjernekamp når man først er i finalen, men samtidig så ser jeg på det som en seier å bare være der. Det er umulig å vite hva det betyr, men jeg vet at stjernekamp allerede har betydd masse for meg, både karrieremessig og for min utvikling som artist. Det er kanskje det jeg er mest overrasket over, hvor mye jeg har lært av dette, hvor mye jeg har utviklet meg, og den vanvittige reisen denne høsten har vært. Jeg trodde dette skulle være «nok et tv-show» men ble fullstendig tatt på senga.

Hva blir det neste du skal i gang med når Stjernekamp er over?
Knut Anders: 
Jeg har releasekonsert på nytt album allerede tirsdag 1 november, og etter det er det rett ut i juleturne, så det ligges ikke på latsiden. Men hva er vel nytt med det for en freelance-sanger?
Nicoline: 
Når Stjernekamp er over skal jeg i studio og gjøre ferdig min første EP som kommer i 2017. Det gleder jeg meg veldig til.

nicolineknutanders
Finalemotstandere – og støttespillere: Nicoline Berg Kaasin og Knut Anders Sørum.