Kategorier
Ukategorisert

Månedens øver: Nordic Tenors

Aktuell med
– Nytt sommershow på Hotel Klubben i Tønsberg i sommer som deretter tas til Chat Noir og på turné høsten 2016.

Hvem er Nordic Tenors? Hvordan vil dere beskrive hverandre?
– Nordic Tenors er en vokaltrio fra Karmøy, Vigrestad og Holmestrand som driver med musikalsk humor og synger alt fra opera og musikaler, til populærmusikk, polka og jodling.
Sveinung/Roald om Jan-Tore: Jan-Tore er den eldste av oss, men han blir ofte tatt for å være yngst. Dette skyldes trolig kombinasjonen av ungdommelig overmot og konstant sug etter hockeypulver. Han er den eneste av oss som har gjort et seriøst forsøk på å spare til langt hår. Problemet er bare at håret ikke blir langt. Det blir bare stort.
Sveinung/Jan-Tore om Roald: Roald ble ikke født – han ble revet opp av åkeren på Vigrestad. Han er med andre ord en ekte bondesønn fra Jæren og er også gruppens spreke alibi. Han legger gjerne ut på timeslange joggeturer som oppvarming til våre konserter. Som ung drømte han om puddelrockhår og høye toner på scenen. Det ble med det siste (og godt er det).
Roald/Jan-Tore om Sveinung: Sveinung elsker norsk husmannskost, tøfler med hælkapp og gamle monokler. Han går alltid rundt med en loslitt rimordbok under armen og er alltid i humør til å utforske nye steder, fenomener og fergeruter. Hans logistiske egenskaper er derimot ikke like godt utviklet som hans nysgjerrighetssans.

Hvordan øver Nordic Tenors?
– Øvelsene utarter seg litt forskjellig utifra hvor langt vi er kommet i prosessen mot nytt show. Tidlig i prosessen er det musikalske materialet tilsendt via dropbox på forhånd, og vi kommer (mer eller mindre) forberedt på øvelsene. Vi sitter på stoler rundt flygelet og synger igjennom repertoaret og er alle aktive i forhold til musikalske eller tekstlige endringer og diskuterer gjerne sceniske elementer og eventuell koreografi. Materialet skrotes eller velges fra et helhetsperspektiv ift forestillingsdramaturgien, det musikalske arrangementets styrke og om vi føler nummeret er tilstrekkelig imponerende, engasjerende eller bevegende. Senere i prosessen vil en øvelse utarte seg noe annerledes. Da er gjerne en regissør eller instruktør også med på øvelsen og vi går enda dypere inn i den musikalske materien og jobber mer scenisk.

Musikalske forbilder? Beskriv drømmegiggen.
– Nordic Tenors er inspirert av de klassiske tre tenorene Domingo, Carreras og Pavarotti selv om vi er mer genreåpne og har større fokus på den musikalske humoren.
Å synge på Metropolitan, NY eller i Royal Albert Hall, London ville vært et foreløpig karrierehøydepunkt.

Om Øvingshotellet
– Vi øver på Øvingshotellet i flere perioder i forkant av nye turnéer og show, og har også ved noen anledninger hatt preproduksjon på hotellet. Rommene har det utstyret vi trenger og er renslige og har fin størrelse til vårt bruk. Samtidig ligger hotellet i nærhet til spisesteder og 7-eleven. Hotellet har (heldigvis) ikke minibar eller pay TV.