Kategorier
Ukategorisert

Månedens øver: Madden

Etter endt utdannelse fra Norges Musikkhøyskole og flere år bak seg som halvparten av elektronikaduoen «Kontaktor» kjente produsent Marius Njølstad at tiden var inne for å komme ut som artist Madden. Debutsingelen «Golden Light» ble raskt å høre i alle kanaler, noe som blant annet resulterte i plassering på Billboard-lista og opptreden på VG-lista 2016. Han har vært en hyppig gjest på Øvingshotellet den seneste tiden, og rett før jul stakk vi innom for å høre hva som skjer akkurat nå.

Hva øves det til og hvem har du med deg?
– I dag øves det til By:larm 2017! Spesifikt på noen instrumentalpartier til settet vi skal spille da, det blir gøy. I bandet har jeg med meg Fredrik Heggelihaugen på gitar, Niclas Aiwe Öhgren og Sebastian Overskott på bass. Så har vi med oss ekstra vokalister avhengig av hvilke låter vi spiller, og hvem som har featured på dem.

Hvordan har overgangen fra «usynlig» produsent til en ganske mer synlig soloartist vært? Hva har vært høydepunktet så langt?
– Overgangen har vært kul, 2016 har vært et år med mange nye opplevelser, og jeg ser frem mot å sette inn giret enda mer neste år! Jeg hadde sykt kick når jeg var i London sist og hørte «Alive» bli sunget av en av mine favorittvokalister, Zak Abel. Det var en klype-seg-i-armen-opplevelse: Jeg har drømt om å jobbe med ham i et par år, og plutselig så sitter jeg ved siden av ham. Heftig. Jeg skal jobbe med ham på nytt materiale i januar, og gleder meg til det. For øvrig jobber vi mot en ny singelutgivelse i februar! (Yeay!) Og så håper vi å få tatt settet ut på veien til sommeren.

Hvor kommer navnet «Madden» fra?
Det var et kallenavn en kompis gav meg på videregående. Som følge av navnet tror folk jeg er sykt interessert i amerikansk fotball. Det morsomme er at spørsmål om dette faktisk fikk meg til å begynne å følge med på det. Fet sport.

Når bruker du Øvingshotellet?
– Jeg synes Øvingshotellet er helt topp, vi bruker det på kveldstid i ukedagene og har intensive heldagsøkter der av og til. Det hender jeg booker meg inn på pianorommene også.

Hva er dine juleplaner? Hva hører du på for å komme i skikkelig julestemning?
– Jeg skal være med familien min, og kanskje ta en tur til Sverige. Så håper jeg å få drust inn noen dager i studio mot slutten av juleferien. Jeg kommer i julestemning av Bugge Wesseltofts «Snowing on my piano», Rolf Lislevands «Jul i gammel tid» og all ameriansk crooning. Hørte Stevie Wonders versjon av «Ave Maria» på en playlist i går, det var også sjukt digg!’

Foto/ingressfoto: Stephen Butkus