Kategorier
Ukategorisert

Månedens øver: HAYEMINOL

HayeMinol foretrekker musikk med MYE lyd og som svinger HARDT. Skulle man befinne seg i sentrale Oslo lørdag 29. april er det dermed særdeles gode muligheter for å få seg en real dose R O C K! Sin unge alder til tross – de er kun 13 og 14 år gamle – er guttene nemlig booket til konsertserien Lørdagsgodt på Mono. Noe Ånon, Audun, Lasse og Alvaro trolig tar på strak arm: De har nemlig allerede fire år med bandrutine bak seg.

Bandet starta opp etter en bursdag hos Alvaro der Ånon (vokal/gitar) og Audun (gitar) var, og de oppdaget at Alvaro spilte trommer i korps. Da var trommis på plass, og bare bassisten manglet. Musikklæreren til klassen deres, Linda Bull, tipset om sønnen Lasse, og han ble fort medlem av bandet. Første øving var høsten 2013, og den første spillejobben (utenom familiebursdager) var på Musikkfest på Schous Kulturbryggeri våren etter.

Hvorfor heter dere HayeMinol?
Bakgrunnen til navnet er at Ånon hadde et fiktivt land, HayeMinol, med et fiktivt språk, HayeMinolsk, fra han var ca 3 år. Ut fra dette universet kom det fiktive bandet HayeMinol som Ånon skrev låter, sang og spilte ukulele for. De hadde en stund en fantastisk lydmann, Hurliby Hatten, – som desverre døde etter at en stor stein ramla ned på huset hans.

Lager dere selv musikken dere spiller, og hvor ofte øver dere?
Vi øver en gang i uken, hver torsdag, på Øvingshotellet (MYE bedre å øve her enn hjemme hos Ånon!). Vi lager mesteparten av musikken selv, men tar inn en og annen coverlåt som vi liker godt. Oftest er det Ånon som har mekka en låt, så arrangerer vi det sammen derfra, men også de andre i bandet skriver låter.

Dere har jo spilt sammen ei god stund allerede, er det noen liveopplevelser dere vil trekke frem som ekstra kule?
Vi har deltatt på Musikkfest Oslo flere ganger, men har også spilt på Bogerud Torgfest, Rock Høyenhall, Oppsal Gatefest og Bøler XXL (Klubbrock).

Hva er det beste med å spille i band – og hva skiller HayeMinol fra andre band?
Det beste er å henge sammen med venner og spille konserter sammen. Det som skiller HayeMinol fra andre band er at alle i bandet har – eller burde hatt – en eller annen diagnose ingen andre har. Hadde vi ikke spilt i band hadde vi sikkert vært uteliggere..

Spilleplaner forutenom Mono-konserten?
Vi skal delta på Fylkesfinalen i UKM på søndag, dagen etter Mono, ellers er det Rock Høyenhall i august og så håper vi å få spille på Granittrock i september.

Ingen tvil om at dere er på god vei allerede, men hva er den videre strategien til HayeMinol med tanke på å oppnå verdensherredømme?
Vi skal fortsette å kjøre knallhardt på til vi rocker rævva av alle andre band i Norge. Deretter erobrer vi verden, så Kim Jung Uhn: – Bare pass deg!

HayeMinol på Bogerud høsten 2016:

Den aller første live-opptredenen på Musikkfest, Schous Kulturbryggeri 2014: