Kategorier
Ukategorisert

Månedens øver: deLillos

I år gjør deLillos en helt spesiell opptreden på Øyafestivalen. I anledning Neste Sommers 25-års jubileum skal bandet fremføre det populære albumet i sin helhet og i rekkefølge fra begynnelse til slutt.

Den siste finpussen ble denne uken foretatt på Øvingshotellet, og mellom velkjente låter som Kokken Tor og Glemte Minner ble det tid til en kort passiar med Lars Lillo-Stenberg.

Hvilken betydning hadde albumet Neste Sommer da det kom ut i 1993?
– Neste Sommer ble et slags comeback for oss. Vi hadde merket oss et litt dalende platesalg på forrige plate og var litt bekymret på hvorvidt vi kunne fortsette å leve av dette her. Altså, vi hadde nok fortsatt å spille, men måtte kanskje begynne å tenke på å finne oss noe å gjøre ved siden av musikken. Men albumet ble veldig populært det, så det endte jo veldig positivt. Neste sommer er jo også albumet der den nåværende kvartetten ble endelig etablert. Lars Lundevall hadde jo vært med som gjestemusiker på tidligere album, og produsenten (Kyrre Fritzner, red.) var veldig opptatt av å utnytte den nye sounden med to gitarister. Så med Neste Sommer ble vi formet som det bandet vi er i dag.

Lars Lillo-Stenberg flankert av Ola Geir Raftevold og Øystein Paasche.

Og nå skal dere spille på Øya.
– Ja, det var de som kontaktet oss. Vi gjorde denne konserten for fem år siden på Rockefeller, samt for noen år siden på Riksscenen. Så Øyafestivalen forslo at vi skulle dra den igang igjen nå i anledning 25-års jubileumet. Det blir fint det, og så får vi jo også vært publikum selv denne festival-dagen. 

Med Lars Lundevall innlemmet som fast bandmedlem i 1993 var deLillos komplett.

Hvordan er det å være her på Øvingshotellet?
– Det er vel første gangen vi som band har vært her, jeg har selv tidligere vært her flere ganger med ulike konstellasjoner. Denne gangen har vi fått rigget oss skikkelig til med et slags scene-oppsett, og det fungerer veldig godt. 
– Jeg skulle gjerne hatt dette lokalet fast jeg! (sier Øystein Paasche)

Lars Beckstrøm og Øystein Paasche.

deLillos spiller på VINDFRUEN fredag 10. august klokken 19:50, og spiller også på Pstereo i Trondheim.