Kategorier
Ukategorisert

Månedens øver: Birkelunden Big Band

Birkelunden Big Band er noe så sjeldent som et spillende nytt, ungt og ambisiøst storband, som har sine faste ukentlige øvelser på Øvingshotellet. Med dette er utnevnelsen Månedens øver vel fortjent, og vi fikk et lite intervju med en av grunnleggerne Martin S. Kristensen (mens han busset seg gjennom Finland).

Hvor og når kom ideen å starte opp et nytt storband?

– Gitarist Ole Gunnar Simensen Oldereid og jeg har tidligere spilt mye sammen, blant annet i storbandet på Ås. Vi snakket ofte om (gjerne over noen øl) hvor kult det hadde vært å starte et storband med bare flinke, unge folk. Det tok et vel et halvt år, så hadde vi navnet klart og alle instrumenter på plass.
Medlemmene i Birkelunden Big Band er mellom 20 og 32 år og har ulik bakgrunn. Noen har studert på NMBU (Universitetet på Ås) og jobber fulltid med andre ting enn musikk mens andre igjen lever av musikken – eller planlegger å gjøre det. Vi har medlemmer som både har studert og studerer utøvende musikk, samtidig som seks av medlemmene er sivilingeniører. Felles for oss alle er at vi synes det er skikkelig gøy med storband!

Hva slags materiale jobber dere med?

– Storbandmusikk finnes i alle sjangere, men vår tanke er at vi alltid skal spille noe som er dansbart og skaper god stemning hos publikum. Koser folk seg på dansegulvet, koser vi oss på scenen! Vi jobber for tiden med både gamle og nye arrangementer av tradisjonelle storbandlåter. Vi har flere medlemmer i bandet som arrangerer musikk selv, og bandlederen vår Mathias Hole har skrevet noen arr som skal brukes i en stor konsert vi skal ha 9. juni: Vi planlegger da en stilig og klassisk storbandkonsert inspirert av forbudstiden i USA. Dette blir en elegant, mystisk og tidsriktig festaften der bandmedlemmene kler seg som datidens gangstere og divaer. Det blir garantert bra musikk og god stemning! Det er bare å følge med på facebooksiden vår – mer info kommer der snart.

Hva slags ambisjoner har Birkelunden Big Band for fremtiden?

Vår ambisjon er å spre glede på jevnlige festkvelder med ulike temaer, samtidig som vi har det ordentlig gøy og driver med det vi brenner for. Vi ønsker selvsagt spillejobber og vi kan love å bidra til å skape den rette stemningen. Om vi på sikt skulle tjene noen penger på spillingen er det ekstra hyggelig, men så lenge vi holder hjulene i gang er vi fornøyd.

Birkelunden Big Band. Plutselig på en scene nær deg.

Birkelunden Big Band på facebook